Hej og velkommen til min blog!

Tak fordi du har taget dig tid til at dykke ned i denne, min allerførste artikel. Det er mit håb, at dette indlæg vil være startskuddet til en lang række af guides og artikler, hvor jeg deler ud af min passion og nysgerrighed for de mange fascinerende aspekter af livet.

For at sætte scenen, synes jeg, det er passende at introducere mig selv. Mit navn er Thomas, og jeg befinder mig i den spændende alder af 35-36 år – afhængigt af, hvilket tal der står skarpest i min erindring på givent tidspunkt. Hele mit liv har jeg haft fingrene dybt begravet i IT-verdenen; lige fra netværk og udvikling til alt det imellem. I dag har jeg den fornøjelse at stå i spidsen for hostingfirmaet Hosting.gl hvor jeg hoster omkring 75% af samtlige af Grønlands domæner og hjemmesider, samtidigt med at jeg driver webbureauet AboutWeb.dk, hvor jeg hver dag får lov til at omsætte min tekniske knowhow og kreative ideer til virkelighed.

Gennem denne blog ønsker jeg at skabe et rum, hvor vi sammen kan udforske de utallige facetter af teknologi, innovation, og måske endda de mere personlige aspekter af det at navigere i en digitaliseret verden. Jeg ser frem til at dele mine erfaringer, indsigter og de små opdagelser, som gør hver dag lidt mere interessant.

“Hvorfor hedder hjemmesiden wysoz.com?”

Det er et godt spørgsmål, og svaret tager udgangspunkt i et særligt øjeblik i mit liv. Der var en periode, hvor alting bare virkede alt for seriøst, og jeg blev mindet om, at det ikke altid er nødvendigt at tage livet så tungt. Sangen “Why So Serious” af Alice Merton spillede i baggrunden, netop som jeg grublende søgte efter et passende domænenavn. Sangens budskab om at se livet fra en lettere og mere ubekymret vinkel resonerede dybt med mig. Det blev et ledemotiv for, hvordan jeg ønsker at leve: med en legende tilgang og en stræben efter at følge det, der gør mig glad, så nej det kommer ikke fra Batman filmen hvor jokeren siger det til Batman 😉

Desværre var wysos.com allerede taget, så jeg tilføjede et ‘z’ og fik wysoz.com – et lille twist, der også afspejler min vilje til at omfavne det uforudsete og tænke ud af boksen. Jeg er ikke født ind i privilegium; jeg har kæmpet for hver eneste milepæl, ofte hårdere end de fleste. Men det er netop denne kamp og min evne til at finde glæde i de små ting, der har formet mig og mit virke.

Nå, men lad os bevæge os videre til det, du egentlig kom for at læse om:

Hvordan man deltager i nogle af de mange crypto airdrops, der findes derude.

Jeg vil som udgangspunkt, primært bruge den wallet der hedder “Phantom” – Det gør jeg fordi at lige netop Phantom har et airdrop også, og for at få fingre i det airdrop, der skal du have aktivitet via Phantom wallet. Så 2 fluer med 1 smæk, installer Phantom wallet

Du finder Phantom her ( Åbner i et nyt vindue )

Jeg vil foreslå, at du installerer Phantom i både Chrome og på din telefon. Personligt fraråder jeg brugen af Brave-browseren. Efter min mening har den tendens til at forsøge at dominere og overtage funktioner, herunder at foretrække sin integrerede Solana wallet frem for den, du måske foretrækker. Desuden har den en tendens til at indsamle lige så mange data som Google, men fordeler dem over flere steder i stedet for kun at sende dem til Google… Så lad være med det. Du er dog fri til at bruge hvilken som helst browser du ønsker, med undtagelse af Safari. Safari er simpelthen ikke velegnet til kryptoverdenen. 🙂

PS: Husk det gamle ordsprog: “Not your keys, not your coins.”

I disse guides vil vi hovedsageligt fokusere på at handle direkte med decentraliserede børser (DEX’er). Nu tænker du måske, “Men hvis det er direkte, er det så ikke mine nøgler?” Jo, det er rigtigt, men husk, at du interagerer med smart contracts. Jeg vil ikke dykke ned i detaljerne om, hvad en smart contract præcist er – der er masser af videoer på YouTube, eller du kan efterlade en kommentar, hvis du ønsker en guide. Det er dog ikke fokusset for denne guide.

Når du interagerer med en smart contract via din wallet, giver du i praksis tilladelse til at udføre bestemte handlinger på dine vegne. Det kan være at bytte tokens, staking osv. Der er risiko for fejl eller hacking af DEX’er, så princippet “not your keys, not your coins” er stadig gældende her, selvom du bruger en wallet på din telefon. Det fungerer bare lidt anderledes.

Har du installeret Phantom wallet? Fantastisk, lad os fortsætte.

Først åbner vi Phantom wallet og indsætter noget Solana. Når det er gjort, vil du i nederste højre hjørne se et ikon, der ligner en jordklode. Klik på det.

Tryk derefter på “Quests”

Desværre havde jeg allerede oprettet min, før tanken om at lave denne guide slog mig, så jeg kan ikke gennemgå processen igen. Men det er ret ligetil – følg blot instruktionerne, som de præsenteres for dig. Når du har fuldført opgaven, vent da omkring 15 minutter og tjek, om der ikke er dukket en “Claim”-knap op. Hvis det ikke er tilfældet, så forsøg igen.

Hold øje med nye quests, og hvis der er nogen, så grib chancen og gennemfør dem.

Næste stop på vores rejse er Jupiter. Tidligere har Jupiter belønnet hver af deres brugere med 10.000 USD i deres første airdrop. Der er stadig tre airdrops tilbage, hvoraf den næste forventes at finde sted i marts.

Det Jupiter har indset, er, at mange mennesker “farmer” disse airdrops ved at automatisere processen og anvende meget små beløb. For at undgå situationer, hvor enkeltpersoner, ligesom en person der tidligere modtog over 2 millioner i airdrop ved at bruge hundredevis af wallets og mikrotransaktioner, misbruger systemet, stiller de nu krav om, at deres tjeneste bruges legitimt for at kvalificere sig til airdrop 2.

Dette betyder, at du skal have en transaktionsvolumen på over 10.000 USD for at kvalificere dig. Men fortvivl ikke, det er fuldt ud gennemførligt med et indskud på blot 50-100 USD, takket være Solanas lave omkostninger. Uanset om du foretager en enkelt transaktion på 10.000 USD eller 500 mindre transaktioner, gør ingen forskel. Det vigtige er at nå op på de 10.000 USD. Dette er, hvordan du skiller dig ud fra mængden og sikrer dig adgang til de større airdrops.

Du finder Jupiter på jup.ag (åbner i et nyt vindue).

På Jupiter skal vi både swappe, placere limit-ordrer, benytte os af dollar-cost averaging (DCA), og bridge tokens. Husk, at du skal have transaktioner for i alt over 10.000 USD for at få en bid af den store kage – og det er jo netop det, vi stræber efter.

Start med at forbinde din wallet. Husk at bruge Phantom.

Dernæst er det tid til at begynde swapping-processen. Jeg foreslår, at du overvejer at swappe mellem Solana og USDC, og derefter tilbage igen. Hvis du har andre tokens, er det også helt fint at bruge dem – der er ingen problemer i det. Personligt fandt jeg det nemmest at bruge Solana og USDC, simpelthen fordi det var, hvad jeg havde til rådighed på tidspunktet (bemærk dog, at gebyrerne kan variere for forskellige tokens).

Tryk på confirm, og som du kan se, fee for at swap er ubetydeligt.

Efterfølgende swapper vi tilbage til Solana igen. Hvis du finder, at gebyrerne virker lidt høje for det specifikke swap, så hold øje med den røde pil og den røde markering. Ved at klikke på ikonet, hvor den røde pil peger, genindlæser systemet og forsøger at finde et swap gennem et andet netværk. Du kan være heldig, at gebyrerne er en smule lavere. Stræb efter at finde swaps, der kun kræver ét netværksskift, da disse som regel er de billigste.

Det er klart nemmere, hvis du har 1000 USD eller mere til rådighed, da du så kun behøver at udføre processen 10 gange. Hvis du ikke har dette beløb tilgængeligt, bør du alligevel fortsætte. Afsæt en halv time hver dag til at sidde og foretage nogle swaps. Det er helt sikkert det værd, da målet er at øge din samlede transaktionsvolumen.

Husk, det er den samlede volumen på 10.000 USD, der tæller, og ikke mængden for hver enkelt transaktion. Så hvis du eksempelvis har en volumen på 5000 USD fra swaps og 5000 USD fra DCA (dollar-cost averaging), vil det samlet set tælle som 10.000 USD. Men det betyder også, at du ikke har benyttet alle de tilgængelige funktioner, hvilket er hvad de foretrækker. Så lad os bevæge os videre til DCA.

Som det gamle ordsprog siger, “tid er penge”, så lad os ikke hænge os i de småtab, der måtte opstå ved handlen. Målet her er meget mere værdifuldt. Derfor vælger jeg simpelthen at bruge “max” beløbet, jeg har til rådighed, og bekymrer mig ikke om, at købet måske sker 0.1/2/3% under eller over prisen jeg lige har byttet til. Det vigtige her er slutmålet: at sikre sig airdroppet, som er langt mere værd end de små gebyrer, det koster.

Nu, lad os tage skridtet videre til DCA (dollar-cost averaging). Hvis du ønsker, at jeg skal inkludere en forklaring på, hvad DCA indebærer i guiden, så efterlad gerne en kommentar – men jeg antager, du allerede er bekendt med konceptet. 🙂

Som du kan se, har jeg allerede oprettet en ordre. Jeg har investeret 50 USDC i den. Valget faldt på at købe Solana hver time over de næste 24 timer, for cirka 0.02 Solana ad gangen. Jeg har allerede nået min volumen på “10.000 USD”, så nu benytter jeg mig af funktionen, fordi jo mere man interagerer med platformen, desto større chance er der for at sikre sig det store airdrop. Derfor anbefaler jeg, at du opretter en lignende ordre og lader den køre i mindst 24 timer. Når denne ordre er afsluttet, overvejer jeg at oprette en ny, der skal løbe over de næste 7 dage, bare for at holde kontoen aktiv og vise, at den bliver brugt.

Ud fra min research om, hvordan man sikrer sig airdroppet, ser det ud til, at dette er vejen frem. Jeg har dog valgt også at anvende bridge-funktionen for en sikkerheds skyld. At bruge bridge er lidt dyrere og kræver, at du har tokens på andre netværker, men hvis du har det, så tøv ikke med at gøre det. Husk på det overordnede mål. Wormhole og Onramp blev anvendt til det første airdrop, så de er ikke nødvendige denne gang.

Crypto & tech nørd

Thomas Gravesen

Min personlige blog omkring alt i livet, primært crypto og teknologi.

Relaterede indlæg

4 comments

Allan Bang februar 15, 2024 - 10:16 pm

Jeg kan ikke connecte min Phantom med Jupiter? Når jeg vælger Phantom står der “Have you installed Phantom”

Reply
admin februar 15, 2024 - 10:17 pm

Hej Allan

Hmm – Hvilken browser bruger du ?

Reply
Jens Christian Mikkelsen februar 17, 2024 - 7:53 am

Hvad tænker du om Jupiter og Perpetual
Beta, er det en man også bør bruge lidt for at få del i airdrop eller?

Reply
admin februar 17, 2024 - 8:12 pm

Hvad jeg indtil videre tror, er det ikke er nødvendigt, det har jeg hørt fra et par stykker, men om det er sandt det ved jeg desværre ikke. Jeg har for en sikkerheds skyld kørt et par meget små ordre igennem.

Reply

Leave a Comment

Crypto Update

Crypto & Tech nørd

Thomas Gravesen

Min personlige blog omkring alt i livet, primært crypto og teknologi.